Преглед на новите ученически раници от колекция 2024 с твърда форма тип куфар или кутия

Преглед на новите ученически раници от колекция 2024 с твърда форма тип куфар или кутия

26 март 2024

Кратко представяне на новите ученически чанти от колекция 2024 с твърда форма тип куфар или кутия, моделите на Topgal DIDI, AIRA и KIRA. Твърди ученически раници модел кутия предлагат марките Herlitz, Ars Una, Belmil, Ergobags и др.

 

• Някои родители, например в Германия, предпочитат модела куфарче или кутия пред класическата раница.
• Благодарение на новите технологии и материали, тромавите и тежки преди раници тип куфар/кутия, сега се превърнаха в елегантен аксесоар.
• Пренесохме опита си от производството на раници в производството на куфарчета. Ето защо сега са леки, имат ергономични презрамки и прибрани водоустойчиви джобове за бутилка.
• Имат голяма рефлекторна зона, която обаче не е фрапираща на пръв поглед, а деликатно се вписва в дизайна, има отлична светимост и отговаря на разписаните изисквания за безопасност.
• Усъвършенствана и олекотена гръбна система, съобразена с формата на гръбначния стълб (разработена в сътрудничество с физиотерапевти и ортопеди).


Какви са предимствата на раницата тип куфар?


• Тя е с твърда конструкция, по-стабилна е и не пада.
• Към куфарчето може да се прикрепи допълнителен колан за фиксиране в кръста.
• Има патентовани магнитни закопчалки Fidlock, с които се борави много лесно.
• Вътрешното пространството на куфарчето е по-свободно, а благодарение на вътрешната преграда учебниците няма да се мачкат.


Какви са недостатъците на раницата тип куфар?


• Той е с ограничен обем и размери и няма да може да се ползва от учениците толкова дълго, колкото стандартната ученическа раница.
• По-тежка е от класическата раница. Олекотихме максимално, но не за сметка на качеството.
• Твърдата и обемна форма на куфарчето го правят не толкова компактно.


Видео инструкция за бързо поставяне на нагръдната катарама на ученическа раница. Полезна информация в помощ на потребителя.

прочети още

История на марката Topgal - първата ученическа раница на чешкия пазар. Как се стига до най-добрата раница за училище, номер 1 на пазара, първата марка, носител на чешкия сертификат за качество? 30 годишната история на бранда и как се постига най-доброто съотношение цена-качество?

прочети още

Защо проблемът с тежките ученически раници все още е на дневен ред? Защо тежат ученическите раници и кой държи ключа към решението на проблема? Становището на МОН и изводите от реалната ситуация в момента.

прочети още

На пазар за ученически раници. Кога да купим раница за училище? Кой е най-подходящият момент да изберем раница и да напазаруваме за новата учебна година? Кога изборът е най-голям и пазаруването най-спокойно? Прочети, за да разбереш!

прочети още

История и развитие на училищната раница през годините. Кога децата започват да носят раница за училище и от какво са правили чантите с презрамки през вековете.

прочети още

Какво представлява ортопедичната раница за училище? Има ли стандарт, определящ коя раница е ортопедична и какви са критериите за това? Ако търсите здрава, качествена ученическа раница, то със сигурност сте се сблъсквали с понятия като ергономична, ортопедична, анатомична, но какво означават тези характеристики и как да не останете подведени?

прочети още

Ако за децата важно е какъв цвят е раницата и с каква картинка, то родителите търсят раници, които са здрави, удобни и отговарят на специфичните нужди на техните деца, като например големина, дизайн и функционалност. Повечето търсят раници, които са произведени от качествени материали и имат добра репутация на пазара. Такива раници може да са по-скъпи, но за много хора е важно да инвестират в ученически раниците на своите деца, за да им осигурят комфорт и безопасност в училище.

прочети още

Коя е правилната ученическа раница, която ще запази здравия гръб? Раниците за училище Topgal са леки, ергономични с анатомичен гръб, качествени, сертифицирани раници, които са почти неповредими и ще служат вярно на всеки ученик. Ние имаме правилната раница за здрав гръб за предучилищна, за първи клас, за тийнейджъри, за момчета и за момичета.

прочети още

Подготвяте първокласник и търсите раница за 1 клас? Раницата за първокласника е най-важната част от приготовленията за първия учебен ден. За 1 клас раницата задължително трябва да е удобна, функционална и лека.

прочети още

Най-добрата раница за тийнейджъри и по-големи ученици - моделът на Topgal YUMI 15 ученически раници от различни марки, масово предлагани на чешкия пазар, участват в ежегодната класация на MF DNES, един от най-големите и влиятелни чешки ежедневници, съвместно със структури към образователното министерство, родители, деца и физиотерапевти. Раниците са оценени професионално от кинезитерапевт, под внимателното око на родителите и коментари от самите деца.

прочети още

Как е правилно да се носи ученическата раница и как да я подредим, за да сведем до минимум натоварването на гърба на детето? Наред с избора на правилната раница за училище, начинът, по който тя се носи е също толкова важен. Правилното носене оказва влияние не само върху развитието на опорно-двигателния апарат на децата, но и върху продължителността на живота на раницата.

прочети още

Повече от половината първокласници използват класическата ученическа раница, майките ги предпочитат. Някои родители избират твърдите раници - тип куфарче за децата си, а други залагат на раница с колелца или т.н. механизъм - тролей. Независимо дали търсите раница за момичета или момчета, можете да избирате от десетки видове и модели. Ние препоръчваме стандартната ученическа раница като най-добър вариант. Куфарчетата бяха актуални известно време, но времето показа, че не са достатъчно функционални и практични, освен това са с по-кратък срок на експлоатация.

прочети още

Изборът на ученическа раница е винаги труден, не само за родителите на първокласници. Нашите съвети са базирани на над 25-годишния ни опит в продажбата на ученически раници и консумативи и личния разбира се, през целия етап на обучение на нашите деца. Как да изберем раница за училище, която да издържи повече от един сезон? Основните неща са няколко. Да се харесва на детето, да е удобна и да го предпази от изкривяване на гръбнака. За най-малките например, с ръст под 120 см, са подходящи еднокамерните куфарчета на Topgal с височина около 37 см.

прочети още

Поддръжка и почистване на ученическа раница. Може ли раницата да се пере в пералня? Полезни съвети за грижите за раницата за училище, така че тя да служи на вашите деца възможно най-дълго. Как да почистите раницата, за да не я повредите, прочетете по-долу на topgal.bg

прочети още