Правилната ученическа раница за здрав гръб

Правилната ученическа раница за здрав гръб

25 февруари 2023

Ученическите раници и ученически куфарчета с марка Topgal са сертифицирани, ергономични, удобни, леки, качествени и стилни. Освен това са почти неповредими.

В асортимента на Topgal ще намерите подходящата раница за предучилищна, за първи клас, за тийнейджъри, за момчета и за момичета. Раниците Topgal са с два вида система на гърба. Едната е с лека алуминиева шина, а другата с формована мемори пяна. Няма значение с коя система е избраната от вас раница. И двете са анатомично проектирани, така че да поддържат гърба на детето и да издържат тежестта на учебниците. Раниците са много издръжливи, здрави и обработени с покритие против дъжд. Можете да сравните параметрите и характеристиките на нашите ученически раници, за да наравите правилен избор според ръста и физиката на вашето дете.

Светлоотразителните елементи са изключително важен детайл на всяка учениеска раница и са интегрирани перфектно в оригиналния дизайн на раниците Topgal, така че да не нарушават цялостната визия. Функцията на рефлекторните елементи е безопасността на вашите малчугани. Становището на института ITC Zlín, където се тестват всички наши раници за съответствие с чешкия стандарт за качество, е че те дори превишават препоръчителното количество светлоотразителни елементи цели два пъти!

За да се гарантира, че ученическите раници и куфарчета Topgal седят удобно на гърба и се адаптират към физиката на детето, те са оборудвани с двойно регулируеми подплатени презрамки - в горната част на раменете и в долната част на гърба. Регулируемата на височина и ширина каишка за гърдите гарантира, че тежестта се разпределя равномерно върху целия гръб. Благодарение на тези детайли, раниците са подходящи и за най-малките ученици, дори и за тези в предучилищна възраст.

За вашите деца ученическата раница е много повече от просто място за съхранение на ученически пособия. Това е надежден помощник, на който могат да доверят и да скрият своите съкровища. Следователно трябва да има много джобове и място за съхранение с различно предназначение. Дори с всички тези важни приспособления и характеристки раниците и куфарчетата за 1 клас с марка Topgal са наистина леки. Най -леките са под 900 грама, а най-тежките са далеч от препоръчителното минимално тегло на ученическа раница (ок. 1200 г).


Видео инструкция за бързо поставяне на нагръдната катарама на ученическа раница. Полезна информация в помощ на потребителя.

прочети още

Новите ученически раници от колекция 2024 с твърда форма тип куфар или кутия, моделите на Topgal DIDI, AIRA и KIRA. Предимства и недостатъци на твърдата ученическа раница

прочети още

История на марката Topgal - първата ученическа раница на чешкия пазар. Как се стига до най-добрата раница за училище, номер 1 на пазара, първата марка, носител на чешкия сертификат за качество? 30 годишната история на бранда и как се постига най-доброто съотношение цена-качество?

прочети още

Защо проблемът с тежките ученически раници все още е на дневен ред? Защо тежат ученическите раници и кой държи ключа към решението на проблема? Становището на МОН и изводите от реалната ситуация в момента.

прочети още

На пазар за ученически раници. Кога да купим раница за училище? Кой е най-подходящият момент да изберем раница и да напазаруваме за новата учебна година? Кога изборът е най-голям и пазаруването най-спокойно? Прочети, за да разбереш!

прочети още

История и развитие на училищната раница през годините. Кога децата започват да носят раница за училище и от какво са правили чантите с презрамки през вековете.

прочети още

Какво представлява ортопедичната раница за училище? Има ли стандарт, определящ коя раница е ортопедична и какви са критериите за това? Ако търсите здрава, качествена ученическа раница, то със сигурност сте се сблъсквали с понятия като ергономична, ортопедична, анатомична, но какво означават тези характеристики и как да не останете подведени?

прочети още

Ако за децата важно е какъв цвят е раницата и с каква картинка, то родителите търсят раници, които са здрави, удобни и отговарят на специфичните нужди на техните деца, като например големина, дизайн и функционалност. Повечето търсят раници, които са произведени от качествени материали и имат добра репутация на пазара. Такива раници може да са по-скъпи, но за много хора е важно да инвестират в ученически раниците на своите деца, за да им осигурят комфорт и безопасност в училище.

прочети още

Подготвяте първокласник и търсите раница за 1 клас? Раницата за първокласника е най-важната част от приготовленията за първия учебен ден. За 1 клас раницата задължително трябва да е удобна, функционална и лека.

прочети още

Най-добрата раница за тийнейджъри и по-големи ученици - моделът на Topgal YUMI 15 ученически раници от различни марки, масово предлагани на чешкия пазар, участват в ежегодната класация на MF DNES, един от най-големите и влиятелни чешки ежедневници, съвместно със структури към образователното министерство, родители, деца и физиотерапевти. Раниците са оценени професионално от кинезитерапевт, под внимателното око на родителите и коментари от самите деца.

прочети още

Как е правилно да се носи ученическата раница и как да я подредим, за да сведем до минимум натоварването на гърба на детето? Наред с избора на правилната раница за училище, начинът, по който тя се носи е също толкова важен. Правилното носене оказва влияние не само върху развитието на опорно-двигателния апарат на децата, но и върху продължителността на живота на раницата.

прочети още

Повече от половината първокласници използват класическата ученическа раница, майките ги предпочитат. Някои родители избират твърдите раници - тип куфарче за децата си, а други залагат на раница с колелца или т.н. механизъм - тролей. Независимо дали търсите раница за момичета или момчета, можете да избирате от десетки видове и модели. Ние препоръчваме стандартната ученическа раница като най-добър вариант. Куфарчетата бяха актуални известно време, но времето показа, че не са достатъчно функционални и практични, освен това са с по-кратък срок на експлоатация.

прочети още

Изборът на ученическа раница е винаги труден, не само за родителите на първокласници. Нашите съвети са базирани на над 25-годишния ни опит в продажбата на ученически раници и консумативи и личния разбира се, през целия етап на обучение на нашите деца. Как да изберем раница за училище, която да издържи повече от един сезон? Основните неща са няколко. Да се харесва на детето, да е удобна и да го предпази от изкривяване на гръбнака. За най-малките например, с ръст под 120 см, са подходящи еднокамерните куфарчета на Topgal с височина около 37 см.

прочети още

Поддръжка и почистване на ученическа раница. Може ли раницата да се пере в пералня? Полезни съвети за грижите за раницата за училище, така че тя да служи на вашите деца възможно най-дълго. Как да почистите раницата, за да не я повредите, прочетете по-долу на topgal.bg

прочети още