Най-добрата раница за тийнейджъри и по-големи ученици - моделът на Topgal YUMI

Най-добрата раница за тийнейджъри и по-големи ученици - моделът на Topgal YUMI

20 юли 2022

Най-добрата раница за тийнейджъри и по-големи ученици - моделът на Topgal YUMI
15 ученически раници от различни марки, масово предлагани на чешкия пазар, участват в ежегодната класация на MF DNES, един от най-големите и влиятелни чешки ежедневници, съвместно със структури към образователното министерство, родители, деца и физиотерапевти. Важно вероятно е уточнението, че предлаганите марки на бъгарския и чешкия пазар се припокриват.
Раниците са оценени професионално от кинезитерапевт, под внимателното око на родителите и коментари от самите деца. Раницата на Topgal YUMI 19034 печели теста, а новите дизайни от серия YUMI може да видите тук.
Какво прави раницата на Topgal YUMI най-добрата?
Раницата е с прецизна подплата на гърба и презрамките. „Важно е да стои добре на гърба на детето. Това се подпомага от достатъчно здрава структура, която копира извивката на гърба в буквата S“, казва Ива Билкова, главен физиотерапевт на пражката PHYSIOclinic.
Тежестта се разпределя равномерно, а нагръдния колан осигурява и по-добра стабилност на раницата на гърба. Разпределението е практично, с много джобове.

Как се формира крайната оценка?

40% професионална оценка
30% родителска оценка
15% оценка на децата
10% функции за безопасност
5% цена

Професионална оценка на раницата

Въпреки че раницата е на второ място по критерий тегло, това се дължи на прецизната подплата на гърба и презрамките и материята с висока плътност на влакната. Презрамките са здрави, удобни, с омекотен вътрешен ръб и оформени така, че натоварването да се разпределя равномерно. Ергономичността е подобрена и от катарамата на гърдите за по-добра стабилност на раницата на гърба. Задната част е достатъчно твърда и добре подплатена, но няма бандаж в лумбалната част, който да копира по-добре естествената форма на гръбначния стълб. Разделението на интериора е функционално, по-тежкото съдържание или учебниците могат да се държат възможно най-близо до гърба.

Оценка на родителите = оценка 1,7

Родителите оцениха големия обем, практичното разпределение с много джобове и висококачествената изработка. Те оценяват високо характеристиките за безопасност, но се притесняват от по-голямото тегло на раницата.

Оценка на децата = оценка 1,6

Децата оцениха раницата много добре, но на някои им се стори твърде голяма и прекалено подплатена. Многото джобове и ремъците за скейтборд се оказват плюс за едни и странни за други деца :)


Раницата за първи клас е предизвикателство. Много марки и модели раници за момичета и момчета, малки, големи, ортопедични, ергономични, на различни цени... Къде да купя раница за 1 клас? Мога ли да поръчам онлайн или е добре детето да я премери? Много въпроси, на които ще се опитаме да отговорим.

прочети още

Купихте ли вече раница за училище на малкия си първокласник? Ако сте избрали светещ модел BEBE на Topgal, то вероятно в даден момент ще се наложи да смените батерията на сигналната лампа.

прочети още

Видео инструкция за бързо поставяне на нагръдната катарама на ученическа раница. Полезна информация в помощ на потребителя.

прочети още

Новите ученически раници от колекция 2024 с твърда форма тип куфар или кутия, моделите на Topgal DIDI, AIRA и KIRA. Предимства и недостатъци на твърдата ученическа раница

прочети още

История на марката Topgal - първата ученическа раница на чешкия пазар. Как се стига до най-добрата раница за училище, номер 1 на пазара, първата марка, носител на чешкия сертификат за качество? 30 годишната история на бранда и как се постига най-доброто съотношение цена-качество?

прочети още

Защо проблемът с тежките ученически раници все още е на дневен ред? Защо тежат ученическите раници и кой държи ключа към решението на проблема? Становището на МОН и изводите от реалната ситуация в момента.

прочети още

На пазар за ученически раници. Кога да купим раница за училище? Кой е най-подходящият момент да изберем раница и да напазаруваме за новата учебна година? Кога изборът е най-голям и пазаруването най-спокойно? Прочети, за да разбереш!

прочети още

История и развитие на училищната раница през годините. Кога децата започват да носят раница за училище и от какво са правили чантите с презрамки през вековете.

прочети още

Какво представлява ортопедичната раница за училище? Има ли стандарт, определящ коя раница е ортопедична и какви са критериите за това? Ако търсите здрава, качествена ученическа раница, то със сигурност сте се сблъсквали с понятия като ергономична, ортопедична, анатомична, но какво означават тези характеристики и как да не останете подведени?

прочети още

Ако за децата важно е какъв цвят е раницата и с каква картинка, то родителите търсят раници, които са здрави, удобни и отговарят на специфичните нужди на техните деца, като например големина, дизайн и функционалност. Повечето търсят раници, които са произведени от качествени материали и имат добра репутация на пазара. Такива раници може да са по-скъпи, но за много хора е важно да инвестират в ученически раниците на своите деца, за да им осигурят комфорт и безопасност в училище.

прочети още

Коя е правилната ученическа раница, която ще запази здравия гръб? Раниците за училище Topgal са леки, ергономични с анатомичен гръб, качествени, сертифицирани раници, които са почти неповредими и ще служат вярно на всеки ученик. Ние имаме правилната раница за здрав гръб за предучилищна, за първи клас, за тийнейджъри, за момчета и за момичета.

прочети още

Подготвяте първокласник и търсите раница за 1 клас? Раницата за първокласника е най-важната част от приготовленията за първия учебен ден. За 1 клас раницата задължително трябва да е удобна, функционална и лека.

прочети още

Как е правилно да се носи ученическата раница и как да я подредим, за да сведем до минимум натоварването на гърба на детето? Наред с избора на правилната раница за училище, начинът, по който тя се носи е също толкова важен. Правилното носене оказва влияние не само върху развитието на опорно-двигателния апарат на децата, но и върху продължителността на живота на раницата.

прочети още

Повече от половината първокласници използват класическата ученическа раница, майките ги предпочитат. Някои родители избират твърдите раници - тип куфарче за децата си, а други залагат на раница с колелца или т.н. механизъм - тролей. Независимо дали търсите раница за момичета или момчета, можете да избирате от десетки видове и модели. Ние препоръчваме стандартната ученическа раница като най-добър вариант. Куфарчетата бяха актуални известно време, но времето показа, че не са достатъчно функционални и практични, освен това са с по-кратък срок на експлоатация.

прочети още

Изборът на ученическа раница е винаги труден, не само за родителите на първокласници. Нашите съвети са базирани на над 25-годишния ни опит в продажбата на ученически раници и консумативи и личния разбира се, през целия етап на обучение на нашите деца. Как да изберем раница за училище, която да издържи повече от един сезон? Основните неща са няколко. Да се харесва на детето, да е удобна и да го предпази от изкривяване на гръбнака. За най-малките например, с ръст под 120 см, са подходящи еднокамерните куфарчета на Topgal с височина около 37 см.

прочети още

Поддръжка и почистване на ученическа раница. Може ли раницата да се пере в пералня? Полезни съвети за грижите за раницата за училище, така че тя да служи на вашите деца възможно най-дълго. Как да почистите раницата, за да не я повредите, прочетете по-долу на topgal.bg

прочети още