На пазар за ученически раници

На пазар за ученически раници

29 юни 2023

Свикнали сме да възприемаме лятото като сезон за почивки, пътувания, ваканции и приключения. Някои родители обаче, благодарение на натрупан опит в годините, знаят, че лятото е моментът, в който е добре да отделим малко време за подготовка на децата за новата учебна година.

Началото на годината е времето, когато повечето производители представят новите си колекции ученически раници, а периодът, в който те се появяват на пазара е пролетта. Лятото е сезонът, в който имате възможност да избирате от възможно най-много модели, десени и варианти на раници за учениците. Първосигнално повечето родители, обикновено на първокласници, тръгват на пазар за раница и ученически пособия септември месец, когато в книжарниците е най-натоварено, а изборът значително ограничен.

Най-добре е да купите раница за училище в летния сезон преди започването учебната година или поне няколко седмици преди вашият ученик да я използва. Това ще ви осигури достатъчно време да сравните различни модели и марки, да проверите наличността и цените в магазините или онлайн и да вземете информирано решение.

Ако изчакате до началото на учебната година, може да се окаже, че някои модели или марки, които предпочитате, са изчерпани или наличността им е ограничена. Също така, имайки предвид, че много ученици ще търсят раници по същото време, може да се изправите пред предизвикателството на твърде много хора в магазините, ограничени възможности за обслужване или да се сблъскате със забавяния в доставките ако решите да поръчате онлайн.

По-ранното пазаруване ви дава възможността да разгледате различни стилове и дизайни, да се информирате за функционалността и качеството на раницата и да се уверите, че тя отговаря на нуждите на вашето дете. Така можете да се чувствате по-спокойни и подготвени преди започването на учебната година.

Ученическите пособия, необходими всяка година, са много и изискват физическо време и адекватно съдействие, за да се набавят. Ако разполагате със списък от училище с необходимите консумативи, то не се колебайте да ги закупите преди началото на учебната година. Пазарът за училище на 15 септември е възможно най-неудачният избор. При възможност, оставете минимум необходими покупки за последния момент. Лятото е кратко, побързайте :)


Видео инструкция за бързо поставяне на нагръдната катарама на ученическа раница. Полезна информация в помощ на потребителя.

прочети още

Новите ученически раници от колекция 2024 с твърда форма тип куфар или кутия, моделите на Topgal DIDI, AIRA и KIRA. Предимства и недостатъци на твърдата ученическа раница

прочети още

История на марката Topgal - първата ученическа раница на чешкия пазар. Как се стига до най-добрата раница за училище, номер 1 на пазара, първата марка, носител на чешкия сертификат за качество? 30 годишната история на бранда и как се постига най-доброто съотношение цена-качество?

прочети още

Защо проблемът с тежките ученически раници все още е на дневен ред? Защо тежат ученическите раници и кой държи ключа към решението на проблема? Становището на МОН и изводите от реалната ситуация в момента.

прочети още

История и развитие на училищната раница през годините. Кога децата започват да носят раница за училище и от какво са правили чантите с презрамки през вековете.

прочети още

Какво представлява ортопедичната раница за училище? Има ли стандарт, определящ коя раница е ортопедична и какви са критериите за това? Ако търсите здрава, качествена ученическа раница, то със сигурност сте се сблъсквали с понятия като ергономична, ортопедична, анатомична, но какво означават тези характеристики и как да не останете подведени?

прочети още

Ако за децата важно е какъв цвят е раницата и с каква картинка, то родителите търсят раници, които са здрави, удобни и отговарят на специфичните нужди на техните деца, като например големина, дизайн и функционалност. Повечето търсят раници, които са произведени от качествени материали и имат добра репутация на пазара. Такива раници може да са по-скъпи, но за много хора е важно да инвестират в ученически раниците на своите деца, за да им осигурят комфорт и безопасност в училище.

прочети още

Коя е правилната ученическа раница, която ще запази здравия гръб? Раниците за училище Topgal са леки, ергономични с анатомичен гръб, качествени, сертифицирани раници, които са почти неповредими и ще служат вярно на всеки ученик. Ние имаме правилната раница за здрав гръб за предучилищна, за първи клас, за тийнейджъри, за момчета и за момичета.

прочети още

Подготвяте първокласник и търсите раница за 1 клас? Раницата за първокласника е най-важната част от приготовленията за първия учебен ден. За 1 клас раницата задължително трябва да е удобна, функционална и лека.

прочети още

Най-добрата раница за тийнейджъри и по-големи ученици - моделът на Topgal YUMI 15 ученически раници от различни марки, масово предлагани на чешкия пазар, участват в ежегодната класация на MF DNES, един от най-големите и влиятелни чешки ежедневници, съвместно със структури към образователното министерство, родители, деца и физиотерапевти. Раниците са оценени професионално от кинезитерапевт, под внимателното око на родителите и коментари от самите деца.

прочети още

Как е правилно да се носи ученическата раница и как да я подредим, за да сведем до минимум натоварването на гърба на детето? Наред с избора на правилната раница за училище, начинът, по който тя се носи е също толкова важен. Правилното носене оказва влияние не само върху развитието на опорно-двигателния апарат на децата, но и върху продължителността на живота на раницата.

прочети още

Повече от половината първокласници използват класическата ученическа раница, майките ги предпочитат. Някои родители избират твърдите раници - тип куфарче за децата си, а други залагат на раница с колелца или т.н. механизъм - тролей. Независимо дали търсите раница за момичета или момчета, можете да избирате от десетки видове и модели. Ние препоръчваме стандартната ученическа раница като най-добър вариант. Куфарчетата бяха актуални известно време, но времето показа, че не са достатъчно функционални и практични, освен това са с по-кратък срок на експлоатация.

прочети още

Изборът на ученическа раница е винаги труден, не само за родителите на първокласници. Нашите съвети са базирани на над 25-годишния ни опит в продажбата на ученически раници и консумативи и личния разбира се, през целия етап на обучение на нашите деца. Как да изберем раница за училище, която да издържи повече от един сезон? Основните неща са няколко. Да се харесва на детето, да е удобна и да го предпази от изкривяване на гръбнака. За най-малките например, с ръст под 120 см, са подходящи еднокамерните куфарчета на Topgal с височина около 37 см.

прочети още

Поддръжка и почистване на ученическа раница. Може ли раницата да се пере в пералня? Полезни съвети за грижите за раницата за училище, така че тя да служи на вашите деца възможно най-дълго. Как да почистите раницата, за да не я повредите, прочетете по-долу на topgal.bg

прочети още